Spel på hästar – en spelklassiker

En av de mest klassiska spelen för många svenskar är spel på hästar. Tillsammans med Tipsextra brukar travsport på Solvalla och andra arenor runt om i landet räknas som den kanske främsta helgunderhållningen för spelälskare. Den som gillar spel på hästar använder sig antagligen av ATG, eftersom det är det enda bolag som får erbjuda spel på hästsport i Sverige. Tillsammans med Svenska Spel utgör de det man brukar kalla för det svenska spelmonopolet, som dock kan vara på väg att upplösas snart. För den som gillar spel på hästar finns det många sätt att spela på. Man kan gå in på en vanlig tobaksbutik i staden man bor, alternativt spela på nätet.

Spel på hästar är en klassiker som är riktigt kul

Spel på hästar – tur eller skicklighet?

Spel på hästar är en typ av spel som dels handlar om tur och dels om skicklighet. Man kan jämföra det med betting på fotbollsmatcher. Om man har kunskap om lagen som deltar kan man lättare avgöra vem som har bäst chans att vinna. Samtidigt får man sämre betalt om man prickar in en favorit, eftersom spelbolagen också har koll på vilka som är favoriter. Det gäller med andra ord att känna till något som spelbolagen kanske inte vet om för att ”lura systemet” och ta hem vinst efter vinst.

Om du vill lägga ett spel på hästar kan du surfa in på ATG:s hemsida, där du kan läsa om kommande tävlingar. Du kan givetvis också gå och se loppen live på en travbana. V75 avgörs till exempel på olika platser runt om i landet varje vecka och kan faktiskt ge riktigt mycket pengar till den som prickar in alla rätt. Glöm inte att läsa experternas tips inför varje tävling, så att du har koll på hästarnas dagsform. Denna är nämligen av avgörande betydelse för loppets utgång, liksom hur erfaren kusken som styr hästen är.